Våren är här och vi städar upp både i huset och trädgården. När solen kommer fram ser vi hur smutsiga fönstren är och vi hittar spindelnät i hörnorna lite varstans. Men kroppen då? Är det inte lika viktigt att rensa ut i den? Jo det är det verkligen. Vi får i oss väldigt mycket kemikalier och gifter både från det vi stoppar i oss och genom luften. Vår hy tar också upp en massa gifter.  Så visst är det viktigt att vi gör en vårstädning i vår egen kropp också. Det är ganska lätt och kostar nästan inget om man hämtar rengöringsmedlet i trädgården.  Det är nämligen maskrosrötter och nässlor vi ska ta användning av när vi gör den här ”cleansen” eller utrensningen som det heter på svenska. En veckas tid kan vi sätta av till att tänka lite extra på vår kropp.

Börja dagen med att dricka citronvatten på tom mage eller en smoothie. Vi tar det vi har i kylskåpet. T.ex. Spenat, selleri, groddar, bär och  banan.    Koka upp rötterna på ett par maskrosor och drick en halv kopp i 3 dagar. Dag 4-7 dricker vi nässelvatten.     (Recept hittar ni nedan)

Till Lunchen äter vi  sallad med groddar, spenat, lite maskrosblad, tomat, gurka och pumpa och solroskärnor. Använd ingen dressing utan häll endast på lite olivolja och himalayasalt.  Blir man sugen på bröd går det bra att äta stenåldersbröd som endast består av nötter och frö.

Till mellanmål är det nyttigt att äta nötter om man nu tål det, frukt, grönsaker eller rawfoodbars.   Försök att undvika all processad mat och mat med konserveringsmedel och istället äta mycket grönsaker och frukt.

Till middag äter vi fisk, grönsaker, potatis och soppor. Undvik pasta och vitt ris.   Varför inte göra en vegetarisk gryta med squash, lök, paprika och svamp.

I början kan det kännas lite i magen men snart börjar du känna en  ny energi i kroppen. Du kommer att orka mer och få en ny livsglädje. Skriv gärna ner hur det känns och hur du mår och berätta för vänner hur viktigt det är vad man stoppar i sig för det påverkar hur vi mår.

Lycka till och må väl!

Vill ni ha fler hälsotips så ring hälsocoachen Tina  073-5460719    Vi bokar en tid då vi sätter oss ner och pratar om vikt och hälsa. Det kostar endast 350kr/50 min. och det kan förändra hela din hälsa.

Recept citronvatten:

Tvätta en citron väl.

Skiva den och lägg den i en bringare, fyll på med vatten. Ställ i kylen och låt stå över natten.

Recept Maskrosrötter:

1-2 tvättade maskrosrötter

1 kopp vatten

Koka upp vattnet och lägg i rötterna. Låt dra i 5 minuter

Recept nässelvatten:

Skölj ca 5 dl nässlor

Lägg dem i kallt vatten. Gärna i en bringare. Låt stå och dra minst 20 minuter. Kan gärna stå över dagen.

Recept smoothie:

En handfull bladspenat

En handfull groddar

Bär eller päron

Banan

1-2 dl vatten eller havremjölk

Lägg allt i mixern och kör i en minut.